2013. máj. 13.

Jeruzsálemi túrótorta - Fűszeres Eszter receptje

Hozzávalók a „tésztához” 4 főre:
1 bögre (2,5 dl) kuszkusz
5 dkg margarin
1 csipet só
Forró víz, amennyi ellepi
2 tojás
 
A kuszkuszt leöntöm annyi forró vízzel, amennyi ellepi. Sózom, hozzákeverem a margarint és lefedve 20 percig pihentetem. Mikor megpuhul, hozzákeverem a tojásokat.
 
Hozzávalók a túrókrémhez:
50 dkg tehéntúró
1 doboz sajtkrém
2 tojás
3 evőkanál méz
1 narancs reszelt héja
 
A sziruphoz:
6 narancs leve és reszelt héja
2-3 dl méz
3 marék durvára vágott dió
fahéj és tonkabab ízlés szerint
 
A túrókrémhez a hozzávalókat összekeverem. Egy tortaforma aljára simítom a kuszkusz felét, majd a túrókrémet. A tetejére a maradék kuszkuszt teszem. 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütöm. A narancs levéből, mézből, dióból és a fűszerekből kevert szirupot öntöm a felszeletelt tortára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése