Adások

Ha elsóztuk, hát elsóztuk, utána már falhatjuk... - 5. adás (2013. május 12.)
Az Abraka Babra ötödik adásában Józan László és Telekes Péter, Barbara bármikor hadra és evésre fogható vígszínházi kollégái, valamint a szintén színész és ennélfogva kissé elvarázsolt Réti Adrienn segédkeztek a főzésben, illetőleg akadt, aki csak az evésben.
A kis csapat egy színházi gáláról érkezett, ami korántsem egyedi eset. Mint kiderült, az esti előadások után gyakran kötnek ki a háziasszony konyhájában, annak biztos tudatában, hogy az éjjeli spagettifalás különös értelmet ad az életnek. Barbara a cipőjétől éppoly gyorsan szabadult meg, mint az idő korlátozó szerepének figyelembevételétől, így mindjárt háromféle spagettinek álltak neki este tízkor estélyiben, klakkban-frakkban. Készült hagyománytisztelő paradicsomos, tejszínes-tonhalas kapribogyóval, és aglio e olio, ami nem más, mint egy chilis, fokhagymás, petrezselymes, szigorúan olívaolajjal készülő kulináris gyönyörűség.
Az elsózott spagettit pedig mi mással is lehetne kompenzálni, mint egy kis édességgel? A legendásan gyorsan elkészíthető Gálffi-galuska névadója; Gálffi László színművész...
 

 
 Zsidó konyha: nem a babtól sólet a sólet - 4. adás (2013. május 5.)
Az Abraka Babra negyedik adásában Barbara szíriai csicseriborsó-sóletet és jeruzsálemi túrótortát készített vendégével, Fűszeres Eszterrel.
A hölgy gasztroblogger, a zsidó konyha jó ismerője, s immár hetedik éve vezeti internetes naplóját. A csicseriborsóból készült sólet jóval könnyebb étel, mint a Magyarországon megszokott, lévén húsmentes, bár az eredeti változat szárított kecskehússal készül. Egy tévhitet eloszlatandó, a nézők azt is megtudhatták; a sólet bizony nem a babtól sólet, hanem a ténytől, hogy nagyon jól - és főleg sokáig - melegen tartható anélkül, hogy megromlana. A jeruzsálemi túrótorta különlegessége a tésztájában rejlik, ami a hagyományostól eltérő módon, kuszkuszból készül, és dióval, mézzel, valamint naranccsal ízesítik. Kóstolónak stílszerűen Kovács Patrícia és Tornyi Ildikó színésznők érkeztek, akikkel Barbara már több mint százszor játszotta a Mikve című darabot a Pesti Színházban...


Elsőrandis pasifogó steak - 3. adás (2013. április 28.)
Az Abraka Babra harmadik adásában Barbara egy kolléganőjét, Péter Katát, a Vígszínház művészét látta vendégül, aki egy igazi pasifogó vacsora trükkjeit érkezett ellesni. Barbara - mint mondta - nagy előszeretettel bombázza ifjú pályatársát receptekkel. Kata várandós - de csak a színpadon - amúgy pedig vegetáriánus, ezért is került bajba, mit főzzön a kiszemelt férfinek.
Jöhetett hát egy elsőrandis steak kávéval és csokival, köretként pedig petrezselyemgyökér és tejfölös cékla. S az sem baj, ha egy kis whiskey-t löttyintünk a hússzószhoz. Kata nem csak egy remek recepttel, hanem sütési praktikákkal is gazdagodott...
 
 
Lusta vasárnap családi hangulatban - 2. adás (2013. április 21.)
Az Abraka Babra második adásában Hegyi Barbara egy családtaggal, Sztevanovity Sandrával, Zorán lányával és Balikó Rozival, saját gyermekével, vagy ahogy ő mondja, a házitinédzserrel készített ízletes fogásokat. Elsőnek a George-féle fahéjas-juharszirupos bundáskenyeret tabascóval és baconnel. A lusta vasárnap Barbara ellenszegülésével és a lányok egymásra tekintgetésével kezdődött, hogy aztán kiforrja magát, aminek ki kell. Így fazékból sütőbe, majd az asztalra került a részeg csirke, végezetül pedig banán készült, méghozzá törökösen. A lakoma fénypontján Zorán is csatlakozott a kis csapathoz...
 
 
Csőre Gábor és a házilag füstölt hal - 1. adás (2013. április 14.)
Az Abraka Babra első adásában Hegyi Barbara vendégével, Csőre Gáborral készített ízletes vacsorát. A színész nagy pecás, így jól ismeri a halakat. Pontyot, pisztrángot és barramundit füstöltek a teraszon, köretként pedig különleges vörösáfonyás quinoát készítettek.
Nézd meg az Abraka Babra videóját és tudj meg többet a halak füstöléséről!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése