2013. máj. 13.

Szíriai sólet - Fűszeres Eszter receptje

Hozzávalók 10 adaghoz:
2 konzerv csicseriborsó
2 kávéskanál római kömény
2 kávéskanál koriander mag
2 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál chilipehely
20 dkg pörkölt kesudió
2 dl extraszűz olívaolaj
3 nagy fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
2 doboz hámozott paradicsom
20 dkg aszalt fekete olívabogyó
1 dl méz
2 csokor friss petrezselyem
 
A szárított fűszereket egy száraz serpenyőben kissé megpirítom, majd mozsárban enyhén összetöröm. Ugyanabban a serpenyőben olajon a karikákra vágott hagymát megdinsztelem. Amikor a hagyma megpuhult sózom, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát és a porított fűszereket.
Pár percig kevergetem, beleteszem a csicseriborsót, a felkockázott paradicsomot és a fekete olívabogyót is. Addig főzöm, amíg a paradicsom megpuhul. Ezután hozzáadtam a kesudiót, a mézet és a petrezselymet, de már el is zárom a lángot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése