2013. máj. 13.

Steak kávéval és csokival

Hozzávalók (4 adaghoz):
4 szelet ujjnyi vastag bélszín
A páchoz:
4-5 evőkanál olívaolaj
2 kisebb szárított, mozsárban összezúzott chilipaprika
2 teáskanál őrölt feketekávé
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
A mártáshoz:
3 evőkanál whisky
diónyi vaj
4 kocka jó minőségű étcsokoládé
 
Összekeverem a pác hozzávalóit és jól bedörzsölöm vele a hússzeletek mindkét oldalát. Legalább fél órát állni hagyom. Közvetlenül étkezés előtt forró serpenyőben hirtelen kisütöm a húst. A szeletek mindkét oldalát 3 percig sütöm. A visszamaradt lébe beleöntöm a whiskyt, felforralom. Visszateszem a mártásba a húst, átforgatom benne és máris tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése