2013. máj. 7.

Részeg csirke

Hozzávalók (4 adaghoz):
4-6 csirkecomb
3-4 szál sárgarépa
3-4 szál fehérrépa
8 szál újhagyma
8-10 gomba
2 alma
2 körte
só, őrölt bors
4 dl száraz fehérbor (rozé is jó)
1-2 evőkanál olaj
annyi víz, amennyi ellepi
 
Megmosom és besózom a combokat. Egy fedeles, tűzálló tálban a felforrósított olajra teszem a hús felét, rádobom a zöldségek felét, megszórom őrölt borssal. Újabb combok következnek, majd a maradék zöldség és megint bors. Rálocsolom a bort, vízzel felengedem, hogy csaknem ellepje. Felforralom, utána közepes lángon majdnem puhára főzöm. Megkóstolom és ha kell, sóval, borssal tovább ízesítem. 220 °C-ra előmelegített sütőbe teszem 15-20 percre. Mikor majdnem kész, betakarom a héjukkal felfelé fordított gyümölcsökkel. A fedőt levéve addig sütöm tovább, míg a gyümölcsök fényesre sülnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése