2013. máj. 21.

Máktorta eperrel

Hozzávalók:
300 g cukor
5 egész tojás
1 kávéskanál vanília esszencia
500 g darált mák
1 csomag sütőpor
10 dkg margarin
1 marék kandírozott narancshéj
500 g mascarpone
1 csomag vaníliás cukor
eper a díszítéshez
 
A tojássárgákat fehéredésig keverem a cukor felével és a vanília esszenciával. A mákot elkeverem a sütőporral, majd összedolgozom a cukros sárgájával, a kandírozott narancshéjjal és a felolvasztott margarinnal.  A sütőt előmelegítem 180 fokra. A fehérjéket habbá verem a cukor másik felével, végül kanalanként, óvatosan a masszába forgatom. A keveréket kivajazott sütőformába öntöm, és 180 fokon 45 percig sütöm. Hagyom teljesen kihűlni.
A mascarponét kikeverem a vaníliás cukorral, rákenem a kihűlt torta tetejére és oldalára. A tetejét tavasszal eperrel, télen gránátalmával díszítem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése