2013. máj. 13.

Gálffi-galuska

Hozzávalók 4 adaghoz:
5 dl tej
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál vanília esszencia
1 csipet só
100 g búzadara
50 g margarin
200 g zsemlemorzsa
lekvár vagy tejföl a tálaláshoz
 
A tejet a cukorral, a sóval és a vaníliával felteszem főni. Amikor forr, beleszórom a búzadarát. Közepes lángon folyamatosan kevergetve sűrű tejbegrízt készítek. Egy serpenyőben felhevítem a vajat, beleöntöm a morzsát és pirítom, míg szépen megbarnul. A már elkészült tejbegrízből két evőkanál segítségével szép galuskákat szaggatok és egyenként meghempergetem őket a zsemlemorzsában. Lekvárral vagy cukrozott tejföllel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése